Schipluiden 1

3e klasse B

9 februari 2019 14:30

Onbekend

Lyra leed een nederlaag tegen Schipluiden en is tegelijk koploper af in de derde klasse! Dat zijn 2 constateringen na de winderige zaterdagmiddag, waar Lyra bepaald geen potten kon breken tegen een tegenstander die nog geen uitwedstrijd had verloren! Bovendien was Lyra gehandicapt wegens het ontbreken van de geblesseerde Jack Binnendijk en ook Ardi Luijendijk moest op het laatst verstek laten gaan wegens een hamstringblessure.

Daardoor begon het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen met de volgende elf namen:

Ritchie de Vreeden, Mark Dukker,Tom v. Os, Rick Voskamp, Rick Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boeters, Marc den Toom, Thom Kuyvenhoven en Roy v.d. Sar.

Onder leiding van scheidsrechter Moussaoui uit Den Haag was het voor beide ploegen enorm moeilijk het gebruikelijke spelletje op de mat te leggen. Al in de 2e minuut raakte Tom v. Os geblesseerd aan zijn hoofd, maar hij kon toch door. Lyra kreeg wat mogelijkheden, maar het was Schipluiden dat in de 22e minuut op de lat schoot. In minuut 29 kreeg Thom Kuyvenhoven geel voorgehouden, waarna Marc den Toom tot 2 x toe de bal te zacht inschoot in kansrijke positie. In de 44e minuut ontstond er voor het doel van Schipluiden een scrimmage, een doelpunt leverde dat helaas niet op.

Na de rust pakte met name Schipluiden de zaken wat energieker aan en moest doelman de Vreeden tot twee keer toe redding brengen. Helaas voor Lyra kwam Schipluiden in de 55e minuut op een 0-1 voorsprong en kreeg je gelijk het gevoel dat het voor Lyra niet eenvoudig zou worden om langszij te komen. Nee, Schipluiden schoot voor een 2e keer tegen de lat, waarna Rick Voskamp werd gewisseld voor Bob Zwinkels . Kort nadat Schipluiden een goede kans had gemist op 0-2, ontstond er voor het Schipluidendoel een gevaarlijke situatie, Bob Zwinkels miste het doel op een haar na! John Lagerwerf werd in de 84e minuut nog gewisseld voor Jari v. Dijk en Lyra probeerde met de moed der wanhoop nog de gelijkmaker te produceren. Dat leidde in de 87e minuut tot een duw- en trekpartij in het strafschopgebied van Schipluiden, de scheidsrechter besloot daarop geen kaart te trekken. Keeper Ritchie de Vreeden pakte in de slotfase nog geel, maar wat Lyra verder ook deed, de gelijkmaker kwam er niet. De schade viel achteraf nog enigszins mee: Wateringse Veld/Kranenburg had met 3-3 gelijk gespeeld tegen MVV’27, dus Lyra en Kranenburg staan nu samen aan de leiding in de derde klasse!

A.s. zaterdag mag Lyra naar Quick Steps om daar een goed resultaat te behalen. Uw steun in daarbij onontbeerlijk!!! Speler van de week was Justin v.d. Berg en de bal was geschonken door Optiplug BV

Lyra 2 deed hele goede zaken door afgetekend met 4-0 te winnen van Lisse 3!!!