FullSpeed O23 - vvLYRA O23

17 september 2015 16:00

De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen van de Delftse16-23Competitie, een competitie waar we nu al enkele jaren deel van uit maken. Een goede maatstaf voor onze talenten, de jongeren trekken zich op aan de iets ouderen die nu de kar moeten trekken. FullSpeed de eerste tegenstander dus, op papier niet een van de sterkste teams dachten we.

De eerste helft was LYRA wel duidelijk de bovenliggende partij, redelijk wat kansen gecreëerd maar slechts 1 keer gescoord (Max). Jan raakte de paal, en lag de bal af waar hij ook voor eigen kans had kunnen gaan.

Na rust vielen de doelpunten wat makkelijker, Sander met hard zuiver schot bij de tweede paal en Daan die een strakke voorzet binnenliep zorgden ervoor dat FullSpeed er wat minder in ging geloven. Toen was het tijd voor de "Max show", hij speelde geen bal meer af.. Gekheid, ik heb hem zelfs ballen 1 keer zien raken, kaatsen en zo.. Verder stond hij gewoon vaak op de goeie plek en maakte 4 doelpunten op rij! Eentje leek wel ingestudeerd, een vrij trap van Jan langs de muur die hij droog verlengde met een zuivere trap naast de keeper.

Uitslag 0-7 dus, dat is gewoon goed, maar het moet en kan ook veel beter qua veldspel. De tegenstander had hier ook zijn aandeel in, fysiek en veel de lange bal op de snelle spitsen. Misschien speelde onderschatting ook wat mee, het was wat onrustig allemaal. Onze verdediging was degelijk, en de ballen die doorkwamen waren voor Ritchie die goed "meevoetbalde".

De eerste punten zijn binnen, 6 oktober spelen we in Zoetermeer tegen DWO. U bent van harte uitgenodigd!