Lyra wint uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat, 4-5.

Keizersmantelweg 300
3192VZ
HOOGVLIET ROTTERDAM
tel. 010-4160918

Lyra won gisteren in Hoogvliet tegen Meeuwenplaat met 4-5. Dat maakt een einde aan alle degradatiegedachten die mogelijk waren. Na 24 wedstrijden staat Lyra nu zesde, 9 punten voorsprong op plaats 10 met nog 2 wedstrijden te spelen. A.s. zaterdag speelt Lyra thuis tegen kampioen HVC en de week daarop de laatste wedstrijd regen Victoria. Onder leiding van scheidsrechter Gomes begon Lyra in de volgend opstelling;

Doel: Joey Boom,

Achter: Dennis Voskamp, Dylan Arbouw, Thimo Vijverberg en Lars v. Koppen,

Midden: Larry Paauwe, Jesse Schelvis en Jari v. Dijk,

Voor: Marc den Toom, Stef v.d. Wel en Dyon Lemckert.

Al na 2 minuten was het raak voor Lyra: Stef v.d. Wel legde met een kopbal de bal terug op Jari v. Dijk, 0-1. Lyra was in de aanvangsfase duidelijk de betere ploeg, wat niet resulteerde in extra doelpunten. Meeuwenplaat kwam wat meer in het spel voor, maar doelman Joey Boom trad handelend op. In minuut 27 was de Lyra defensie aan het klungelen, wat de gelijkmaker tot gevolg had, 1-1. 10 minuten later was het al weer 2-1 voor Meeuwenplaat, waarna de rust aanbrak.

Na de rust wist Marc den Toom al gauw de gelijkmaker te scoren en kort daarna was het Thimo Vijverberg die de 2-3 scoorde. Toen weer kort daarna Dyon Lemckert de 2-4 liet aantekenen, dacht Lyra dat de buit al binnen was. Vlak voordat Jari v. Dijk en Larry Paauwe werden gewisseld voor Robin Vijverberg en Rens v.d. Meer, scoorde Meeuwenplaat de 3-4. In minuut 66 was het Stef v.d. Wel die de 3-5 scoorde, nu zou Meeuwenplaat toch wel zijn verslagen. Daarna werd Dennis Voskamp gewisseld voor Tijs Bruin en scoorde Meeuwenplaat nog de 4-5. Zou Lyra dan toch weer punten verspelen? Om de 3 punten mee te nemen naar De Lier werd Marc den Toom nog gewisseld voor Tom v. Os. De zege kwam niet meer in gevaar.

Zaterdag a.s. zal afscheid genomen worden van het huidige seizoen, tevens nemen we afscheid van Dennis Voskamp en Tom v. Os.

Voor het complete programma verwijs ik U naar de website van Lyra.