Marathonweg 75
3132LA
VLAARDINGEN
tel. 010-4351062

Na een uiterst moeizame wedstrijd behaalde  Lyra gisteren een punt tegen DVO ’32 uit Vlaardingen. Wellicht dachten de spelers van Lyra dat na de prima wedstrijd van vorige week tegen VELO de punten makkelijk te verdienen waren. Niets was minder waar, DVO streed voor elke meter terrein en liet Lyra nauwelijks in het spel komen. De wedstrijd begon voor Lyra nog hoopvol: al in de 6e minuut scoorde Stef v.d. Wel uit een corner van Marc den Toom de 0-1. Maar Lyra vergat op dat moment ruimer afstand te nemen van de tegenstander, die steeds meer antwoord had op het chaotische spel van Lyra. Vlak voor de rust kreeg Marc den Toom nog een goede kans om de score te verhogen, maar de keeper van DVO redde bekwaam. Na de rust was er een wissel bij Lyra: Julian du Chatenier kwam voor Marc den Toom. En in minuut 54 gebeurde waar iedereen bij Lyra bang voor was: na slecht verdedigen bij Lyra wist DVO de gelijkmaker te scoren, 1-1. En toen drie minuten later DVO een voorsprong wist te forceren middels de 2-1, begon het er donker uit te zien voor Lyra. In minuut 66 werd  Stef v.d. Wel gewisseld voor Roy v.d. Sar en even later was er de wissel Jari v. Dijk voor Larry Paauwe. Om de gelijkmaker te realiseren begon Lyra aan te vallen, maar dat gebeurde vaak op een rommelige manier. Robin Vijverberg pakte in minuut 81 nog geel van scheidsrechter v.d. Laan uit Gouda. Lyra forceerde een aantal corners, zonder daar echt gevaarlijk door te worden. In minuut 86 werd Jarno v. Koppen nog afgelost door Mika v. Holsteijn. Roy v.d. Sar kreeg, bijna op de doellijn staande, nog een enorme kans, maar wist de bal nog over te schieten. Toen even later Dyon Lemckert bij een uitval hard op de lat schoot, geloofde Lyra al niet meer in de gelijkmaker. Maar daar dacht Robin Vijverberg anders over, ver in blessuretijd wist hij de 2-2 te scoren. Zodoende hield Lyra alsnog een punt over aan een wedstrijd waarvan men dacht dat die te winnen was

14 Rozenburg  15 1 3 11 6 18 - 39

U ziet, na de nederlaag van Excelsior kan het nog alle kanten op voor Lyra, maar dan moet er wel worden gewonnen! Komende zaterdag speelt Lyra de uitwedstrijd tegen Naaldwijk. Zorg dat U erbij bent!