Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 02

Veilingweg 26
2678LN
DE LIER
tel. 0174-513677

Zaterdag 2 september begon het seizoen officieel met de bekerwedstrijd tegen sv Charlois. Trainer Martin de Mooij starte met de volgende elf:
Joey Boom
Jarno van Koppen, Dylan Arbouw, Jonathan van der Schee, Lars van Koppen
Jesse Schelvis, Robin Vijverberg, Thom Kuyvenhoven
Dyon Lemckert, Roy van der Sar, Robin Spreen.

Lyra begon de wedstrijd energiek en had het betere van het spel. Dit wisten we in de 12de minuut uit te drukken in een voorsprong. Het was Dyon Lemckert die de 1-0 wist aan te tekenen. Voordat sv Charlois in de 33ste minuut langszij kwam, had Lyra voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden maar we kennen allen de harde voetbalwet van "als je ze zelf niet maakt dan..." 1-1 was ook de stand waarmee beide teams gingen rusten.

Na de rust wist sv Charlois al snel op voorsprong te komen. In minuut 52 was het raak en keek Lyra tegen een achterstand aan. Een achterstand die uiteindelijk na een uur tot 1-3 werd vergroot. Lyra had kansen genoeg om wat aan de achterstand te doen maar de scherpte ontbrak vooralsnog bij de Lyra voorwaartsen.

In de tweede helft bracht de trainer Marc den Toom, Tom van Os, Siebe Ruigrok, Larry Paauwe en Rens van der Meer nog binnen de lijnen. Maar dit mocht helaas niet baten. Volgende week mag Lyra naar Ockenburgh en is PGS/Vogel de tegenstander. Weer 90 minuten om het team klaar te stomen voor de competitie.