Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse E) 1/2 finale verl. nacompetitie

14 juni 2017 20:00

Kraak, S.C.

Onbekend

Lyra speelde gisteren nog een extra wedstrijd in het kader van de nacompetitie , die moet uitmaken wie degradeert of promoveert naar de tweede  klasse. De KNVB had een fout gemaakt door Haaglandia mee te nemen in de planningsopzet voor de nieuwe competitie, maar was vergeten dat Haaglandia niet meer bestaat. Zodoende bleef er 1 plaats over, waarvoor Botlek uit Spijkenisse, SSS uit Klaaswaal , Naaldwijk en Lyra twee wedstrijden moesten spelen om de opengevallen plaats in te nemen.

Een buitenkansje voor Lyra , dat het moest opnemen tegen derdeklasser Botlek uit Spijkenisse op het terrein van SVV in Schiedam. Lyra heeft door de 3-1 overwinning een eerste stap gezet naar handhaving in de tweede klasse, a.s. zaterdagmiddag moet er worden gespeeld tegen SSS , wedstrijd wordt bij vv Binnenmaas gespeeld.

Raadpleeg de website van Lyra om definitief te weten hoe laat en waar deze wedstrijd zal worden gespeeld

Trainer Ramon Hageraats begon met de volgende elf:

Doel: Robert v.d. Berg (Ritchie de Vreeden was geschorst),

Achter: Tim Herbert, Dencho Narcisio, John Vermeer en Dennis Schouwstra,

Midden: Gino Bozuwa, John Lagerwerf en Coen v. Mil,

Voor: Bob Zwinkels, Ardi Luijendijk en Sander Harmsen.

Onder leiding van het scheidsrechterstrio Kraak, v. Lith en Steenbergen begon Lyra heel goed aan de wedstrijd, al in de 2e minuut scoorde Coen v. Mil na een afgeslagen aanval van Lyra. Maar allengs kwam ook Botlek wat beter in de wedstrijd, hun buitenspelers zorgden regelmatig voor gevaar en de lange laatste man van Botlek moest goed worden verdedigd, een taak waar m.n. Dencho Narcisio zich goed liet zien. Maar doelman Robert v.d. Berg hield zijn doel met goed keeperswerk schoon. In de 14e minuut kreeg John Vermeer geel voor het aantikken van zijn tegenstander, maar ook John speelde een degelijke wedstrijd in het hart van de verdediging. In de 18e minuut liep Tim Herbert bij een kopduel een hoofdwond op , die vlakbij in het ziekenhuis kon worden geplakt. Dennis Voskamp verving Tim. In de 31e minuut kwam Botlek verdiend op gelijke hoogte en kon Lyra zonder verdere schade de rust halen.

Na rust schoot Dencho Narcisio in de 54e minuut op de lat en kwam Lyra tot een veldoverwicht op Botlek. Veel spelers van Botlek begonnen er doorheen te zitten, Lyra maakte toen een fittere indruk. In de 62 e minuut kreeg Lyra een penalty na goed voorbereidend werk van Ardi Luijendijk mocht Coen van Mil vanaf 11 meter aanleggen en de 2-1 laten aantekenen. John Lagerwerf kreeg even later een enorme kans maar hij schoot over. In de 76e minuut raakte Sander Harmsen geblesseerd en werd vervangen door Stef Koene. Het was nu zaak voor Lyra door te drukken en zo een beslissing te forceren, maar eenvoudig was dat allemaal niet. In de 82e minuut werd Gino Bozuwa gewisseld voor Robin Vijverberg en kreeg Stef Koene een goede gelegenheid om de beslissing te forceren. Lyra moest tot de allerlaatste minuut wachten tot de verlossende 3-1 viel: Stef Koene was de maker en Botlek kreeg nog een rode kaart na een klein opstootje van Bob Zwinkels met zijn tegenstander.

Het is nu zaak dat Lyra het cadeau dat van de KNVB is gekregen a.s. zaterdagmiddag uitpakt tegen SSS.