Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse A) winnaar 4 - winna nacompetitie

Scheidsrechter

Gommans, T.

Accommodatie

Onbekend

De aanhef boven dit verslag is al bedroevend, maar de realiteit is dat Lyra komend seizoen in de 3e klasse zal moeten uitkomen. Helaas zat deze dreiging er al aan te komen, met name de tweede helft van de competitie was Lyra niet productief genoeg om zich uit de voeten te maken in de onderste regionen van de ranglijst. De wedstrijd tegen Nieuwkoop werd met het nodige vertrouwen aangevangen, maar dat vertrouwen kreeg een geweldige knauw toen al na 9 minuten Nieuwkoop kon scoren na een fout in de Lyra verdediging. Lyra viel wel veel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Nieuwkoopdoel, terwijl attentie was geboden bij de gevaarlijke uitvallen van Nieuwkoop. Toen op slag van rust Lyra een penalty tegen kreeg en een 0-2 achterstand moest slikken, gaf eigenlijk niemand meer wat voor de kansen van Lyra om het vege lijf te redden.

Na rust werd Gino Bozuwa (die al geel had opgelopen) gewisseld voor Ashwin Scheffers . Lyra gooide alles op de aanval, Ardi Luijendijk verhuisde als 4e spits naar het aanvalsfront om te proberen een doelpunt te forceren. In de 48e minuut was het dan zover: Bob Zwinkels werd opzichtig vastgehouden in het strafschopgebied en Lyra mocht een penalty nemen. Geen probleem voor Coen v. Mil, 1-2. Toen een paar minuten later Dencho Narcisio weer een verre ingooi in het strafschopgebied deed belanden wist wederom Coen v. Mil daar wel raad mee, 2-2. Zou Lyra dan toch??

In de 78e minuut werden Bob Zwinkels en Ardi Luijendijk gewisseld voor Erwin Zeestraten en Stef Koene. Maar groot was de teleurstelling, toen Lyra een 3e doelpunt moest slikken, omdat achterin veel ruimte werd weggegeven.2-3. John Lagerwerf kreeg nog geel wegens protesteren en vijf minuten voor tijd velde Nieuwkoop definitief het oordeel over Lyra middels een penalty, 2-4. Coen v. Mil kreeg ook nog geel, maar de degradatie naar de 3e klasse was een feit.