JO9-1 kampioen na spannende ontknoping in de laatste competitiewedstrijd.

KMD JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 3

22 april 2017 8:30

Onbekend

J.l. zaterdag speelde de JO9-1 hun laatste wedstrijd tegen een sterk KMD JO9-1 . Er moest  gewonnen worden om kampioen te worden in de 2e klasse.

In de eerste helft kwam Lyra als snel op voorsprong door een bekeken boogbal over de keeper van KMD door Mika. Niet veel later was het Sem , die de verdediger en de keeper van KMD prachtig omspeelde om vervolgens de bal eenvoudig in te tikken. Toch werd Lyra na een goed begin wat slordig, waardoor KMD de ruststand op 2-2 bracht.

Het WK F-pupillen van afgelopen maandag en de zware bekerwedstrijd van j.l. donderdag begon in de tweede helft een beetje zijn tol te eisen, waardoor onze kerels wat vermoeid werden en niet veel duels meer gewonnen werden. Het gevolg hiervan was,dat we door een doelpunt van KMD op achterstand kwamen. Om nog uitzicht te houden op de titel moest in laatste minuten een tandje bijgezet worden om nog uitzicht te houden op de hoogste eindklassering. Vanuit een corner schoot Justin bij de tweede paal de bal langs de doelman van KMD. Met een 3-3 eindstand  was het wachten op de utslag van MSV tegen Zwaluwen want bij winst van MSV zouden Maassluizers kampioen zijn. Na het douchen verzamelden de kinderen en ouders zich in de kantine. De taart en de champagne stonden klaar en na  een kwartier wachten kwam het verlossende bericht uit Maassluis, dat MSV de wedstrijd met 4-6 verloren had. Hierna konden de kurken van de Champagneflessen en werd er taart gegeten om het kampioenschap te vieren

Mika, Justin,Coen ,Finn B., Finn S., Sem,Daan , Luuk ,Jens en leider Etienne gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.