Mannen zaterdag, 1, 2e klasse C

8 april 2017 14:30

Honsbeek, W.

Onbekend

Zaterdagmiddag leed Lyra een wat onnodige nederlaag tegen CWO waardoor zorgen over eventuele promotie/degradatiewedstrijden , laat staan degradatie, nog niet helemaal zijn weggenomen. Vooraf waren er een aantal zaken bekend: Schorsingen van Ashwin Scheffers en Bob Zwinkels, CWO kan 3e of 4e worden en dan een periodetitel pakken, tegen CWO wint Lyra nooit makkelijk, het veld van CWO doorstond de vergelijking met een originele knollentuin gemakkelijk.

Trainer Ramon Hageraats stuurde de volgende elf op pad om alsnog een goed resultaat te halen:

Doel: Tom Binnendijk (Ritchie de Vreeden was ziek),

Achter: Tim Herbert, Roy Zeestraten, Rick Voskamp en Dennis Schouwstra,

Midden: Gino Bozuwa, Coen v. Mil en Robin Vijverberg,

Voor: Yasin Ozkok, Thom Kuyvenhoven en Sander Harmsen.

Onder leiding van scheidsrechter Honsbeek begon Lyra goed aan de wedstrijd met veel druk naar voren. Maar zoals zo vaak : scoren gaat Lyra dit seizoen (te) moeilijk af. Er moest zelfs een goede redding van Tom Binnendijk aan te pas komen om CWO vaneen voorsprong af te houden. In het laatste deel van de eerste helft was er meer sprake van evenwicht zonder dat Lyra grote mogelijkheden om te scoren kreeg. Groot was dan ook de teleurstelling toen CWO in de 42e minuut wist te scoren, een slecht moment zo voor de rust met daarbij de wetenschap dat Lyra toch al moeilijk tot scoren komt.

In de tweede helft probeerde Lyra wel uit alle macht om in ieder geval de gelijkmaker te scoren, maar steeds weer kreeg de defensie van CWO op het nippertje er een been of hoofd tussen.  En bij een aandringend Lyra ontstond toen ook meer ruimte voor de counter, die je wel aan de spitsen van CWO kon overlaten. Tot overmaat van ramp raakte Sander Harmsen geblesseerd en werd vervangen door Stef Koene. Mark Dukker verving Dennis Schouwstra. Lyra probeerde de 1-1 te maken maar het lukte van geen kant ondanks goede mogelijkheden van Mark Dukker en Thom Kuyvenhoven. In de 70e minuut leek Stef Koene, na een scrimmage, dan toch de gelijkmaker te scoren, maar zijn te zachte schot werd nog van de doellijn gehaald. En als zo vaak geldt dan een oude voetbalwet: maak je zelf de doelpunten niet, dan zal je zien dat je er een tegen krijgt. In de 77e minuut scoorde CWO de niet verdiende 2-0 en werd Coen v. Mil gewisseld voor Raymond v.d. Akker. In de slotminuut ontsnapte Lyra aan een grotere achterstand maar door een goede redding van Tom Binnendijk bleef het 2-0, dus weer geen punten.

Er waren voor Lyra in deze wedstrijd geen kaarten. Over twee weken speelt Lyra de uitwedstrijd bij Monster.