Mannen zaterdag, 1, 2e klasse C

3 december 2016 14:30

Honsbeek, W.

Onbekend

Aan de uitslag te zien, is het Lyra wederom niet gelukt de punten in De Lier te houden, maar veel kritiek kunnen we ditmaal niet hebben op het spel van Lyra, in tegenstelling tot vorige week. Lyra heeft uit alle macht geprobeerd een goed resultaat nee te zetten, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Valken iets beter was dan Lyra. Lyra was extra gehandicapt door het ontbreken wegens blessures van doelman Tom Binnendijk en Gino Bozuwa.
Dat leidde tot de volgende opstelling:
doel Ritchie de Vreeden,
achter:Tim Herbert, Roy Zeestraten, Ardi Luijendijk en Rick Voskamp,
midden: Robin Vijverberg, Max v. Delft en Bob Zwinkels,
voor: Yasin Ozkok, Thom Kuyvenhoven en Sander Harmsen.

Vooral in het begin van de wedstrijd was het een wederzijds aftasten wat de mogelijkheden waren, waarbij voorzichtigheid en defensief spelen de boventoon voerden. Vlak voordat Valken de leiding nam, kreeg Sander Harmsen een mogelijkheid te scoren, de keeper hield hem er vanaf. Een minuut later kreeg Ritchie  de Vreeden een hard schot niet onder controle en uit de rebound kon Valken de 0/1 laten aantekenen.
Tot aan de rust probeerde Lyra het spel wel te verplaatsen, maar kon helaas niet genoeg kansen afdwingen om tot scoren te komen.
Na de rust kon Valken de 0-1 voorsprong uitbouwen naar 0-2 waardoor het leek dat Lyra een verder kansloze wedstrijd ging spelen. Maar daar dacht Thom Kuyvenhoven anders over, want na een assist van Sander Harmsen wist hij de 1-2 te scoren. Zou er dan toch nog een resultaat inzitten. In de 76e minuut werd ander Harmsen gewisseld voor Stef Koene,Lyra probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren en kreeg daarbij het deksel op zijn neus, Valken scoorde de 1-3. Kort daarna kreeg Bob Zwinkels geel wegens commentaar op de leiding. Robin Vijverberg en Ardi Luijendijk kregen later ook geel van scheidsrechter Honsbeek, die voor Valken 4 gele kaarten in petto had. Vlak voor tijd kreeg Lyra , tot veler verrassing een penalty, waaruit Thom Kuyvenhoven de 2-3 scoorde.
Wederom werd uit alle macht geprobeerd de gelijkmaker te produceren, maar de geboden ruimte gaf Valken de gelegenheid om in het eindsignaal de 2-4 te maken.
Een grote teleurstelling, want Lyra had geprobeerd de huid zo duur mogelijk te verkopen.
Een 12e plaats in de rangschikking is nou niet bepaald een plaats die menigeen bij Lyra voor het begin van de competitie in gedachten had. Lyra speelt a.s. zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Te Werve in Rijswijk, een koploper die gisteren verloor van HVC!! Uw steun is daarbij van harte welkom.

Lyra 2 won knap met 3-0 van Katwijk 3.