Scheidsrechter

Egmond, S. v

Accommodatie

Onbekend

Het tweede team van Lyra heeft een punt over gehouden aan de uitbeurt bij Valken ’68. De 2-2 eindstand was er eentje waar vooraf niet voor werd getekend, maar die na afloop toch met gejuich ontvangen werd.

Op steenworp afstand van de Theaterhangaar hoopten de toeschouwers op een mooie voorstelling van het voorlaatste Valken ’68 tegen het vier plaatsen hoger geklasseerde Lyra. De Lierse aanhang werd niet bepaald getrakteerd op een geruststellend begin. In een slappe openingsfase was de bal die Ashwin in een Valkenburgse moestuin schoot letterlijk het hoogtepunt aan Lierse zijde. Valken begon beduidend beter creëerde wat kansen en raakte al snel de paal.

Lyra’s frontsoldaten Marc den Toom en Erwin Zeestraten luidde na exact een kwartier spelen een iets betere fase in. Johnny Vermeer legde de bal perfect achter de rood- gele verdediging en Marc hield oog voor Erwin die de bal lekker afrondde. Lyra had in de periode na de goal wat vaker de bal, maar nooit echt voor lang. Een schot van Erwin (voorlangs) en de bereidwillige Stef Koene (over) waren spaarzame mogelijkheden. Stef moest een mislukte actie vlak voor rust herstellen en deed dat iets te enthousiast, wat hem geel opleverde.

Na de thee verhoogde Valken de druk op de Lierse goal. Na vijf minuten was het al raak; een vrije trap die tegen de paal werd gepoeierd, was in de rebound goed voor 1-1. Het startsein voor de thuisploeg om in een hogere versnelling te gaan spelen. Het leverde goeie kansen op, maar Tom Binnendijk onderscheidde zich meermalig. Wat een luxe om twee uitstekende keepers in de selectie te hebben.

In een poging het speelbeeld te veranderen bracht Laurens Kevin van Velden voor Jos vd Berg, die in z’n laatste actie uit een corner de enige Lierse kans in de 2e helft kreeg. Verder was het Valken dat de klok sloeg, de 2-1 hing meer en meer in de lucht. De verdienstelijk debuterende Bas vd Hoeven veegde nog een bal uit de goal toen Tom geklopt was, maar dat bleek uitstel van executie. Een minuut na Lyra’s laatste wissel (Dennis voor Mark) werd Tom op randje buitenspel geklopt; 2-1.

Met nog twintig minuten op de klok voelde gelegenheidsaanvoerder Johnny z’n hamstring klappen, het maakte de jacht op 2-2 niet eenvoudiger met tien man. Waar de 3-1 meer voor de hand lag, ontpopte Stef zich tot reddende engel. Na een heerlijke inspeelpass van Raymond Akker draaide Stef op randje zestien weg van z’n man om de keeper in de verre hoek kansloos te laten.

Twee minuten later konden de armen in de lucht, beseffend dat dit toch een winstpuntje was. Vorige week misschien eentje te weinig, nu eentje te veel. Het verschil met Valken blijft 4 punten, dat is de grootste winst.