LYRA 2 wint door o.a. 3 doelpunten van Robin Vijverberg met ruime cijfers van Quick Boys

Onbekend

Na twee opeenvolgende weken met 0-1 verloren te hebben was het aan Lyra om te laten zien dat ze nog bij de top mee willen doen dit seizoen. Zaterdag 1 oktober werd Quick Boys 3 het slachtoffer van een gedreven spelend Lyra 2. Door een brede selectie is de opstelling iets gewijzigd, waarbij andere jongens de kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben. We begonnen met de volgende basis elf:

Mark, John, Mike, Dennis, Larry, Roy, Robin, Jos, Erwin en Sander

Wissels: Stef, Jorben, Kevin en Jeroen

Na 7 minuten was daar al de openingstreffer in het voordeel van Lyra. Een afvallende bal uit de corner valt voor de voeten van Erwin en lopt hem in de verre hoek over de keeper. Kort later is daar al de volgende kans voor Sander welke verzuimd om 1 op 1 met de keeper af te maken. Ook de corner hieruit wordt door Larry op een haar na gemist na wederom een afvallende bal.

Na 20 minuten is het echter wel raak. Robin stuurt Sander de hoek in welke daarna goed aansluit om de voorzet zelf in te koppen. Het voetbal van Lyra is in de eerste helft overtuigend. Na goed opkomen van Dennis wordt de voorzet met een snoekduik ontvangen door Sander. De keeper van Quick Boys kan nog net redden en houdt zijn team op de been. Dit is alleen niet voor lang. Een goede voorzet van Jos wordt door Roy binnen gewerkt. Zo komt Lyra nog voor rust op een 3-0 voorsprong. Dit wordt op slag van rust bijna 3-1 na miscommunicatie tussen Mike en John in het centrum. Gelukkig weet een verder sterk spelende Mike het schot te voorkomen door tijdig in te grijpen.

Na rust is het spel van Lyra minder gecontroleerd en rommelig met gevolg dat Quick Boys beter in het spel komt. Na het inbrengen van 4 frisse spelers (Jorben, Kevin, Stef en Jeroen voor Mark, Sander, Erwin en Larry) begint Lyra aan zijn slotakkoord. Na een verre inworp van de zojuist ingebrachte Jeroen belandt de bal bij de eerste paal en na rustig uitgespeeld voetbal kan Robin beheerst inschieten. Twee minuten later is het weer raak nadat een schot van Jeroen niet goed weggewerkt wordt. De bal wordt door Stef met zijn rechter overtuigend in de kruising geschoten. In de blessuretijd gooit wederom Jeroen ver in en maakt Robin zijn 3e van deze middag.

Al met al dus een heerlijk begin van de middag op de Zweth waarbij Lyra 2 de aansluiting houdt met de top na een collectieve 6-0! overwinning op Quick Boys. Volgende week staat een belangrijke pot tegen Forum Sport op de agenda welke de ranglijst ongeslagen aanvoert en pas eenmaal gelijk speelde.