Fysiek Medische begeleiding

VV Lyra vindt het belangrijk dat er voor al onze spelende leden medische begeleiding is bij voetbal gerelateerde blessures.

Daarom heeft Maurice van Veldhooven (Medisch Coördinator) samen met de TC een schema gemaakt om hier op de juiste manier invulling aan te geven.

Voor alle selectie elftallen jeugd, selectie elftallen senioren en alle overige spelende leden zijn er vaste momenten waarbij de medische staf geblesseerde spelers kan begeleiden naar een spoedig herstel. Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn een aantal afspraken noodzakelijk.

Op de avonden dat onze selectie elftallen senioren trainen is er altijd verzorging aanwezig. Op deze avonden is het voor de selectie elftallen jeugd alleen mogelijk om kleine handelingen te laten doen, zoals tapen voor de training.
Behandeling van blessures voor de selectie elftallen jeugd zijn mogelijk op afspraak op maandag en woensdag in de daarvoor bestemde Sportspreekuren en/of in overleg met de Medisch Staf op dinsdag/donderdag.

Voor jeugdspelers van niet selectie elftallen is er ook een mogelijkheid van de sportspreekuren gebruik te maken.

Voor spelers van selectie elftallen junioren en senioren is er op dinsdag en donderdag van 19.00u – 20.30 de mogelijkheid om je te laten behandelen (let op, altijd een afspraak maken via de blessurelijn) Het 3e en 4e elftal senioren kan op donderdagavond ook terecht voor het tapen i.v.m. de training.

Tevens is er een blessurelijn in het leven geroepen 06 41 82 77 73

(7 dagen per week bereikbaar van 8.00 – 21.00 dus ook in het weekend)

Middels dit telefoonnummer kunnen de niet selectiespelers jeugd en senioren een afspraak maken voor de spreekuren.

Selectiespelers jeugd en senioren kunnen middels dit telefoonnummer een blessure melden en worden in overleg met de medische staf dan zo snel geholpen.

Het is erg belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken zoals hierboven en in het schema vermeldt.

We hebben de verzorgers de opdracht gegeven om spelers die zich melden op de verkeerde tijdstippen of zonder afspraak, niet te behandelen.

Sportmedische invulling voor seizoen 2019-2020

Medische Staf:

Maurice van Veldhooven                              Medisch Coördinator                                                                                   sportfysiotherapeut

Erik Buddingh                                                Fysiotherapie, hersteltraining selectie senioren                                            fysiotherapeut

Sharona de Koning                                        Fysiotherapie, hersteltraining selectie senioren                                            sportfysiotherapeut

Ruud Schenkels                                             Verzorging selectie senioren                                                                        sportmasseur

Gerda van der Burg                                       Verzorging selectie senioren etc.                                                                 sportmasseur

Hieronder vind je de medische begeleiding samengevat in een schema.

Tijdstip

Wat?