Lyra doet goede zaken, 2-1 overwinning op Laakkwartier.

Veilingweg 26
2678LN
DE LIER
tel. 0174-513677

Lyra speelde gisteren de thuiswedstrijd tegen een onbekende tegenstander, Laakkwartier uit Den Haag. Middels een verdiende 2-1 overwinning staat Lyra nu op een gedeelde tweede plaats, 1 punt achter koploper Monster. Uit Monster kwam de scheidsrechter Coenraads die een goede wedstrijd floot, alhoewel Lyra 5 gele kaarten pakte, nl. Luke Boeters, Larry Paauwe, Robin Spreen, Erik v. Geest en Joey Boom.

Lyra leed grote delen van de wedstrijd aan een bekend syndroom, wel kansen scheppen, maar heel slecht afwerken. Roy v.d. Sar, Thom Kuyvenhoven, Robin Spreen, Robin Vijverberg , zij allen waren uiterst bedreven in het missen van opgelegde kansen, waardoor Lyra tot het laatst moest knokken  om de punten in De Lier te houden. In minuut 41 was het dan toch Roy v.d. Sar die de 1-0 voorsprong liet aantekenen, een verdiende stand die ruimer had kunnen uitvallen. In de tweede helft werd Luke Boeters gewisseld voor Mike Bruggeling en later werden Roy v.d. Sar en Robin Spreen gewisseld voor Erik v. Geest en Marc den Toom. Maar zo lang het 1-0 bleef, was de vrees daar dat Laakkwartier wellicht met enig geluk gelijk zou kunnen maken. En als zo vaak: een oude voetbal wet zegt, dat als je zelf niet scoort, je vaak er een tegen krijgt. Zo ook gisteren: in minuut 80 maakte Laakkwartier gelijk en leek Lyra de punten te verspelen. Maar daar dacht Thom Kuyvenhoven anders over: op de verjaardag van zijn moeder maakte hij de winnende goal, 2-1 in minuut 82. Laakkwartier gaf zich gewonnen en Lyra was, met enige moeite, 3 punten rijker.

Het trainersduo v.d. Hoorn/Bouwman begon met de volgende opstelling:

Doel: Joey Boom,

Achter: Luke Boeters, Tom v. Os, Jonathan v.d. Schee, Dennis Voskamp,

Midden: Larry Paauwe, Robin Vijverberg en Jesse Schelvis,

Voor: Robin Spreen, Thom Kuyvenhoven en Roy v.d. Sar.

A.s. zaterdag is er een vrije zaterdag i.v.m. het bekerprogramma , waarvoor Lyra al is uitgeschakeld.Over twee weken speelt Lyra de uitwedstrijd in Wateringen tegen KMD.